Online kézműves foglalkozások szorongás oldására

Online kézműves
foglalkozások szorongás
oldására

 

A magocskák

 Soha nem látott helyen, ahol a fák a földbe nőnek, gyökereik az ég felé ágaskodnak, mintha a sárga napkorongot szeretnék elérni, nyújtózkodnak. Ahol a virágok szirmaikat a földben bontják ki, ott élt Manócska. Manócska háza is a föld alatt épült, hiszen minden, ami fontos volt a számára az a föld alatt volt. Az illatok, a színek, a hangok. Minden nap kijött a világosságra és a gyökerek között bóklászott. Azt játszotta, hogy megpróbálta megkeresni a földalatti növények gyökereit. Főként a kedvenc növényeit kereste. Annyit szaladgált, hogy láthassa, hogy az a gyökér-e az, amit keresett a fényben, hogy mindig nagyon elfáradt, de bizonyos választ soha nem kapott.

Nem aludt éjszakákon át, csak gondolkodott, hogy hogyan tudja megoldani, hogy megbizonyosodhasson, a maga igazságáról. Egyszer csak gondolt egyet és úgy érezte, megvan a megoldás. Az az ötlete támadt, hogy mindegyik olyan gyökér mellé ültet egy magocskát, amelyikről azt sejti, hogy az a kedvenc növényei közül valamelyiké lehet. Meg is tette, mind a kilenc gyökér mellé elásott egy-egy magocskát. Azonban a magocskák csak fordítva voltak képesen növekedni, és a nap forró fényétől hamarosan mind kiszáradtak. Manócska nagyon szomorú lett és nem tudta mitévő legyen. Szomorúsága egy óriási könnycseppben hagyta el arcocskáját. A könnycsepp a földre hullott Manócska lába elé.

A csepp elindult a föld mélye felé, eláztatta, mintha árvíz lett volna, minden sárrá változott közel s távol. Az így felázott föld meglazult és a gyökerek el kezdtek mozogni, mintha lágy zenére táncolnának. Voltak olyanok is melyek egymásba karolva együtt hullámoztak. És egy pillanatban újra megálltak, ahogyan voltak. A föld újra kiszáradt és keménnyé vált. Manócska csak tátott szájjal figyelte, hogy mi történik. A kíváncsisága beűzte őt földalatti házacskájába és csodálkozva nézte az elé táruló látványt. Minden kedvenc növénye mellett ott fejen-állt egy-egy gyönyörű virág.

Manócskának fogalma sem volt, hogy hogyan történt mindez, de hálája a növények gyökeréig ért, sőt még tovább a napot átölelő magasságig.

 

 

Szeretettel Neked!

SZORONGÁS . FÉLELEM . PÁNIK

info@fajdalombolaranyat.hu +36 20 203 6234

© 2022 FÁJDALOMBÓL ARANYAT - IMPRESSZUM

 

Készítette: RendesWebes

SZORONGÁS . FÉLELEM . PÁNIK

info@fajdalombolaranyat.hu
+36 20 203 6234

© 2022 FÁJDALOMBÓL ARANYAT
IMPRESSZUM

 

Készítette: RendesWebes